MO Kranj pristopila k projektu Slovenska bakla

S podpisom Pisma o nameri, ki ga je, v prisotnosti predstavnikov OKS-ZŠZ Taje Škorc in Bojana Juroviča, predstavnikov Sport Media Focusa Jere Rakovec-Nahtigal in Tomaža Ambrožiča, predsednika Športne zveze Kranj Tadeja Peranoviča in MO Kranj Marka Trebca, podpisal župan Matjaž Rakovec, je Mestna občina Kranj pristopila k sodelovanju v projektu Slovenska bakla.

Projekt Slovenska bakla bo za olimpijske igre v Tokiu postal vseslovenski, saj bo bakla obiskala vse slovenske občine. V našem mestu jo bomo sprejeli v četrtek, 22. 4. 2021 ob 17. uri, ko bo v središču mesta ob vodnjaku priložnostna prireditev.

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ) ob podpori regijskih pisarn in zunanjih izvajalcev pripravlja prav poseben projekt.
Slovenska olimpijska bakla bo namreč na obisku v vseh 212 slovenskih občinah in to v 74 dneh, kolikor je tudi medalj, ki so jih na olimpijskih igrah doslej osvojili slovenski športniki.
Poneslo jo bo 10.000 tekačev, ki bodo ob tem pretekli razdaljo do Tokia, to je 12.000 kilometrov. Namen projekta je promocija športa, povezovanje ljudi, mladih in rekreativnih športnikov z vrhunskim športom, pa tudi širjenje olimpijskih vrednot in simbolov ter olimpijskega gibanja in izražanje podpore slovenskim olimpijcem na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, ki bodo na sporedu od 23. julija do 8. avgusta letos.
Potovanje slovenske bakle bo trajalo predvidoma od 11. aprila do 9. julija 2021, iz Raven na Koroškem do Maribora, od koder bo poletela v Tokio

SPONZORJI IN PARTNERJI