Slovenski 12-urni tek v nedeljo v Kranju

Danes ob 9.00 so, pod Grajsko lipo v gradu Kishelstein na novinarski konferenci, predstavili tekaško prireditev SLO12RUN, tek na 6 in 12 ur, ki bo potekal v nedeljo, 5. junija, od 7. do 19. ure, v središču Kranja. Tekmovanje bo štelo tudi kot prvo Prvenstvo Slovenije v 12-urnem teku.

Na novinarski konferenci so sodelovali Matjaž Rakovec (župan Mestne občine Kranj), Klemen Boštar (direktor tekmovanja SLO12RUN), Roman Dobnikar (predsednik Atletske zveze Slovenije), Nataša Robnik (najboljša slovenska ultramaratonka, tretja na Špartatlonu, večkratna zmagovalka med ženskami na SLO12RUN) in Dušan Mravlje (najboljši slovenski ultramaratonec vseh časov).

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Letos bo potekala peta izvedba tekme in obeta se obilo novosti tako za tekače kot za gledalce. Na tekmo v Kranj pridejo najboljši tuji ultramaratonci, tudi svetovni rekorderji, nastopili pa bodo denimo legenda ultrateka Grk Yiannis Kouros, Poljakinja Patrycja Bereznowska (svetovna rekorderka v teku na 48 ur, lastnica ženskega rekorda na Špartatlonu), Španec Ivan Penalba Lopez, Finka Noora Honkala) …

Več o dogodku pa na njihovi spletni strani:

https://slo12.run/

SPONZORJI IN PARTNERJI