55. TRADICIONALNI KRANJSKI KOLESARSKI VIKEND TUDI V ZNAMENJU SLOVESA JANA POLANCA

Kolesarski klub Kranj je pretekli konec tedna organiziral še en nepozaben kolesarski vikend, ko je kranjsko mestno jedro živelo za kolesarski šport.

V soboto so kot po ustaljenem programu najprej dirkali dečki in deklice, sledile so kategorije mladincev, na štart pa so se podali tudi najmlajši kolesarji, ki še ne trenirajo kolesarstva, in so začutili utrip pravih kolesarskih dirk.

Domači kolesarji so dosegli nekaj vrhunskih rezultatov, med katerimi prednjačijo zmaga Roka Bajžlja pri dečkih A, 2. mesto Matica Kalana v isti kategoriji, ter 3. mesta Marcela Hafnerja pri dečkih B, Lovra Ranta v kategoriji mlajših in Jake Marolta v kategoriji starejših mladincev, ter Luke Turkulova na najprestižnejšem nočnem kriteriju, pred katerim je svoj zadnji krog zapeljal tudi nekdanji kolesar kranjskega kluba Jan Polanc in se tako zelo čustveno poslovil od domačih navijačev. Prenos njegovega slovesa in nočnega kriterija je bil predvajan na SportklubTV, na ogled pa je tudi na povezavi: SLOVO JANA POLANCA IN NOČNI KRITERIJ.

V nedeljo je z vrha Jelenovega klanca na najstarejšo slovensko mednarodno dirko startalo kar 147 kolesarjev, ki so imeli pred seboj 13 krogov po Kranju oziroma skoraj 160 kilometrov napetega dirkanja po delno spremenjeni trasi. Zmagovalec je bil tudi letos Italijan, Edoardo Zamperini, ki sta se mu na odru pridružila še dva rojaka. Najboljšo slovensko uvrstitev, 6. mesto, in zmago v razvrstitvi letečih ciljev, je dosegel domačin, nekdanji kolesar KK Kranj Jaka Primožič. 55. Dirka za VN Kranja – GP Kranj 2023 powered by I FEEL SLOVENIA, memorial Filipa Majcna je bila ravno tako v živo na ogled na SportklubTV, posnetek pa je na voljo na tej povezavi.

Vsi obiskovalci so si poleg atraktivnih kolesarskih dirk lahko ogledali še razstavo Razvoj Kranja skozi oči kolesarskih dirk, ki je v Galeriji v mestu na ogled še vse do 11. 8. 2023.

Izjemne fotografije celotnega dogajanja v Kranju pa so na ogled na spletni strani https://lukavovk.pixieset.com/?t=cycling.

Zahvaljujemo se vam, ker nam pomagate, podpirate naše delo in naše kolesarje, da lahko skupaj ustvarjamo tako odmevne prireditve, uspešne zgodbe in odlične rezultate!

Besedilo: Kolesarski klub Kranj

Foto: Luka Vovk

SPONZORJI IN PARTNERJI