TEO PEČNIK DRŽAVNI PRVAK V CESTNI VOŽNJI V KATEGORIJI DO 23 LET, TUDI OSTALI ODLIČNI

Pester tekmovalni kolesarski teden, vrhunec katerega je bilo državno prvenstvo v cestni vožnji v Radovljici, je za nami.

Odlični rezultati kolesarjev KK Kranj so se začeli že s prvo kategorijo, kjer je Lovro Rant pri mlajših mladincih stopil na tretjo stopničko. V kategoriji starejših mladincev je Jaku Maroltu zmanjkala le ena dolžina kolesa za naslov prvaka in je bil tako srebrn. Piko na i dnevu pa je z naslovom državnega prvaka do 23 let postavil Teo Pečnik. Njegov rezultat je z drugim mestom dopolnil še Jaka Vovk.

Že v četrtek pa so se kolesarji pomerili na državnem prvenstvu v vožnji na čas na Pokljuko. Od kolesarjev KK Kranj sta se najbolje odrezala Jaka Marolt pri starejših mladincih in Gašper Otoničar pri mlajših članih – oba sta stopila na tretjo stopničko. Na hrvaškem državnem prvenstvu pa je pri starejših mladincih prvak v kronometru postal naš kolesar Ian Peran.

V petek pa je bila na sporedu še zadnja dirka pred težko pričakovanim državnim prvenstvom – 5. Pokal Tadeja Pogačarja v Komendi. Najboljši rezultat na dirki je z zmago dosegel deček A Rok Bajželj, s čimer je še povečal vodstvo v Pokalu Slovenije, Urban Kalan je bil tretji. V kategoriji starejših mladincev pa je bil drugi Jan Lešnik.   

Foto: Luka Vovk

Besedilo: Kolesarski klub Kranj

SPONZORJI IN PARTNERJI